O temacie:

Aktualizacja Ery G1 - prawie, że RC33

• Rozpoczety przez GreyOrange 1 year temu. W sumie 13 posts. Ostatnia odpowiedz jest od galybs.

1. Dzisiaj rano telefon powitał mnie informacją o tym, że jest nowa aktualizacja. Po ściągnięciu i zainstalowaniu... praktycznie nie widać żadnych zmian.

Ogólnie całość wygląda PRAWIE jak RC33. Mianowicie: pojawił się Google Latitude w mapsach, możliwość oznaczania komentarzy jako spam, podobno (nie sprawdzałem) możliwość zapisywania zdjęć/muzyki z MMSów. Odnoszę też wrażenie, że telefon działa znacznie szybciej.

Co do baterii:
    Przez 9 godzin (trochę smsów, www) zjadł 12% baterii (min. jasność). Pół godzinna rozmowa pochłonęła 20%.

A dlaczego prawie? Brakuje słynnego Google Voice Search. Czyżby Era stwierdziła, że nie ma sensu tego ficzera w Polsce wydawać? Byłoby to trochę dziwne biorąc pod uwagę, że cały interfejs jest po angielsku.

2. Sprawdz ceny telefonów z Google Android

HTC Legend HTC Desire Motorola XT720 Motorola Milestone
    Posted 1 year ago

3. a wpienia mnie to, że nie ma tak wyczekiwanej klawiatury ekranowej (!sić)
    z ubolewaniem stwierdzam, że nokia bardziej dba o swoich klientów.

4. Klawiatura ekranowa ma być podobno jeszcze w kwietniu, przynajmniej dla posiadaczy T-mobile'owskiej wersji telefonu.
    A co do wyszukiwania głosowego, to chyba jest ono instalowane jeśli telefon znajduje się w jakimś angielskojęzycznym kraju - ja mam T-mobile G1 użytkowany w Polsce, update dostałem wcześnie ale też nie było w nim Google Voice Search.

5. A... i jeszcze z ciekawości spytam - jaki jest Build number w Era G1, po aktualizacji?

6. RC9 128600

7. Czyli identyczny jak w wersji T-mobile G1 UK "na PolskÄ™":)

8. a czy ta aktualizazja robi sie automatycznie? bo mi sie nie pojawila zadna informacja o aktualizacji...

9. Tak, wyskakuje okienko że aktualizacja jest dostępna, po zaakceptowaniu uruchamia się automatyczny proces aktualizacji. Aktualizacja wszystkich telefonów Era G1 jest rozłożona w czasie - niektórzy dostaną ją wcześniej inni później.

10. Ja dostaełem aktualizację wczoraj :)

NARESZCIE market informuje o aktualizacjach softu:)

11. Ja mam pytanie takie czy G1 zatrzyma się na tym co ma teraz czy będą aktualizację androida do następnych wersji i jego aplikacji jak np. sunse ui?

12. Na to pytanie pewnie każdy forumowicz chciałby znać odpowiedź ......

ale ... jak zrootujesz telefon i załadujesz cyanogena to swoje pytanie sam uznasz za zbędne .

A byłem fanatytkiem nokii ...............
    HTC & Gooooooooogle to dobrana para !!!

13. Wiesz, gdybym ja się jeszcze znał dobrze na grzebaniu w telefonach to by było fajnie:D jestem nowy w tym interesie i nie wiem nic więc czy mógłbyś napisać bardziej po polsku, proszę:)

14. @gumiaq1
    wystarczy umieć czytać fora, ja po kupieniu g1 po 2dniach zrootowalem fona i bardzo to sobie chwale
    jak chesz wiedzieć więcej to zajrzyj tutaj:

root: http://wiki.android.com.pl/index.php?title=ROOT_dla_HTC_G1
    cyan: http://wiki.cyanogenmod.com/index.php/Main_Page

polecam tez http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=446

edit: jeśli znudzi ci się root :), zawsze możesz wrócić do oryginalnego softu operatora

cyanogenmod 4.2.13 +bfs +amon'sRa recovery

RSS dla tego tematu

Reply

You must log in to post.