O temacie:

Aktualizacja g1 w erze

• Rozpoczety przez gandzialf 4 months temu. W sumie 39 posts. Ostatnia odpowiedz jest od kogito9.

1. Witam,
    Chcialem sie was spytac jak dlugo w waszym przypadku czekaliscie na aktualizacja z softu 1.1 do 1.5 w erze.
    Ja kupilem telefon w niedziele, w salonie dowiedzialem sie zeby telefon wlaczyc najlepiej po godzienie 24 (zostanie wtedy wlaczony nowy abo + pakiet na internet) bo telefon zacznie sie aktualizowac i niepotrzebnie moglby te koszta naliczyc jeszcze na stary abonament.
    W domu poszperalem troche w internecie na temat tego telefonu i znalazlem info ze aktualizacja powinna przyjsc do 48h po zarejestrowaniu telefonu.
    Wczoraj w srode aktualizacji dalej nie bylo wiec skontaktowalem sie z boa zeby dowiedziec sie co jest grane, tak samo zrobilem dzisiaj i zostalem tylko odeslany z informacja ze nagle ta aktualizacja moze potrwac do tygodnia.
    Moje pytania brzmia nastepujaco:
    1. Jak dlugo wy czekaliscie na ta aktualizacje?
    2. Czy jest jakas mozliwosc przyspieszenia tego procederu?

W about phone nie mam jeszcze opcji 'system upgrade', ale z tego co wiem to pojawi sie ona dopiero po otrzymaniu pierwszej aktualizacji.

Z gory dziekuje za odpowiedz.

2. Sprawdz ceny telefon贸w z Google Android

HTC Tattoo HTC Hero HTC Magic Samung Galaxy
    Posted 4 months ago

3. Witam
    Ja telefon kupi艂em jakos 12 wrzesnia. Po uruchomieniu okazalo sie ze jest wersja 1.1 wiec nic nie instalowalem w telefonie. W艂膮czylem wifi i poszedlem na obiad. Po powrocie ju偶 by艂a informacja o aktualizacji.
    Zaznaczy膰 trzeba 偶e w tedy by艂o ju偶 d艂ugo po masowej aktualizacji androida do 1.5.
    W tym momencie jest masowa aktualizacja do 1.6 dlatego to si臋 tak op贸藕nia.
    Teraz jak dostaniesz aktualizacje to odrazu do wersji 1.6.
    Procesu tego nie da sie przyspieszy膰. Musi by膰 jedynie po艂膮czenie z internetem i chyba w艂膮czona synchronizacja.
    Ta opcja (aktualizacje systemu) kt贸ra si臋 pojawia wraz z wersja 1.5 nie s艂u偶y do r臋cznego wymuszenia pobrania aktualizacji. Ona dzia艂a w tedy gdy tel sam pobierze aktualizacje a my od艂o偶ymy jej instalacje na p贸藕niej.

Nie pozostaje nic innego jak tylko uzbroi膰 si臋 w cierpliwo艣膰 :) i najlepiej dost臋p do wifi

Nie mo偶esz znale藕膰 tutaj tego czego szukasz? Spr贸buj tu www.android.com.pl

4. Ja kupi艂em G1 w erze w czwartek (edit: 15.10.2009) i aktualizacji nie mam do teraz, niby dzisiaj mia艂em na 1000% dostac i nic a wczesniej ca艂y czas mowili ze "dojdzie dzisiaj" "dojdzie jutro" ... Jutro im haje zrobie:)

5. ja tak samo mam jak kolega powyzej. telefon kupilem w czwartek i caly czas mnie zapewniaja w boa, ze dostane aktualizacje, a caly czas mam 1.1

6. spokojnie ja kupi艂em tel z 1.1 i czeka艂em chyba z tydzie艅 (jak nie lepiej ) na 1.5 , nie wiem od czego to zale偶y , 1.6 dosta艂em o 3 w nocy kilka godzin po rozpocz臋ciu "masowej" aktualizacji. nie ma co ich wyzywa膰, wa偶ne ,偶e aktualizacji przyjdzie a Era nie ma 偶adnego wp艂ywu na jej czas to robi google (dostaniesz j膮 nawet przez wifi). Ja mam telefon w play i w orange a tel z ery i te偶 dosta艂em .

7. hmm.. to ja dosta艂em aktualizacje z 1.1 do 1.5 chyba w przeci膮gu dos艂ownie minut. Nim doklepa艂em si臋 do menu i zobaczy艂em, 偶e nie ma j臋zyka polskiego ju偶 dosta艂em info, 偶e jest aktualizacja, restart i j. polski by艂

Natomiast teraz czekam na 1.6 i nadal nic

8. @obersturmfuhrer

By艂em dzisiaj w erze i powiedzieli ze jak dostane aktualizacje zebym do nich przyszed艂 to mi dadza dodatkowe minuty do abonamentu w ramach rekompensaty ze tyle czekam.
    Wiec chyba op艂ac艂o sie ich troche przycisn膮c;)

9. U mnie to wygl膮da艂o tak: odebra艂em telefon ze (艣ci)ery gdzie艣 2 pa藕dziernika i w czasie spacerku do domu wsadzi艂em kart臋 sim, w艂膮czylem zabawk臋 pomuli艂o co艣 par臋 minut zobaczy艂em zegarek na niebieskim pulpicie i dosta艂em odrazu monit o update z 1.1 do 1.5. Tu nieprzemy艣lany b艂膮d - klikn膮艂em na akceptacj臋 przy akumlatorze zaraz wyci膮gni臋tym z pude艂ka wi臋c na艂adowanym elektrostatykami z r贸偶owego sweterka pani z bok'u. Oczywi艣cie zanim sie zaktualizowa艂 to sie wy艂膮czy艂... nic si臋 nie sta艂o i ju偶 w domu zaktualizowa艂em go "do ko艅ca" czy mo偶e "od pocz膮tku". Aktualizacja z 1.5 na 1.6 przyw臋drowa艂a dzisiaj (24 pa藕) o 4:20 rano. Just dzia艂a.

10. Do mnie rowniez dzisiaj dotarla aktualizacja 1.6. Wkoncu mozna sie zabrac za konfigurowanie telefonu :D

11. W sobot臋 sta艂em si臋 szcz臋艣liwym posiadaczem bia艂ego G1. W salonie dowiedzia艂em si臋, 偶e w zwi膮zku z aktualizacj膮 systemu 1.6 mog臋 czeka膰 na update nawet kilka dni.
    Dzisiaj dowiedzia艂em si臋, 偶e informacje o aktualizacjach s膮 rozsy艂ane via SMS, ale jak powiedzia艂 mi mi艂y Pan w BOKu nie mia艂em w艂膮czonej us艂ugi sms w telefonie bo przy zmianie umowy zosta艂a ona przez "przypadek" wy艂膮czona.

Czy jest szansa, 偶e aktualizacja przesz艂a mi ko艂o nosa?

Czy w telefonie (wersja 1.1) powinienem mie膰 w folderze settings w zak艂adce About Phone na samej g贸rze zak艂adk臋 System Updates? widzia艂em na jakim艣 screenie co艣 takiego, a u mnie tego nie ma...

12. M贸g艂 by kto艣 wyja艣ni膰 termin "via SMS" ???

Czy mo偶e to jest wiadomo艣膰 wy艣wietlana bezpo艣rednio na ekranie telefonu ( a w niej link do aktualizacji softu na przyk艂ad ) .....

Bo ca艂y czas pr贸buj臋 wydedukowa膰 jak te aktualizacje s膮 "wysy艂ane" , czy w sofcie jest co艣 co sprawdza czy upgrade jest dost臋pny czy sie膰 wysy艂a co艣 do telefonu je艣li jest dost臋pny czy mo偶e google macza w tym palce .

A by艂em fanatytkiem nokii ...............
    HTC & Gooooooooogle to dobrana para !!!

13. Z tego co ja slyszalem (i tak mowil mi rowniez kolega z salonu Ery), ze pojawia sie komunikat z dwoma opcjami Install Now / Install Later czy jakos tak. A aktualizacje podobno wysylane sa przez google czy tam htc.

14. Ja nie czeka艂em.
    Pobra艂em r臋cznie Do pobrania tutaj
    Zapisujemy plik na karcie SD z nazw膮 update.zip (w viscie tylko update bo rozszerzenie zip robi automatycznie).
    Wy艂膮czamy telefon.
    Trzymamy wci艣ni臋te domek+wy艂膮czanie. (jakie艣 10 sekund)
    Po pojawieniu si臋 menu wciskamy alt+l.
    Wciskamy alt+s.
    Po przej艣ciu instalki z menu wybieramy reboot system.
    P贸藕niej cieszymy si臋 z posiadania donuta:)

15. To jasne 偶e jak masz update to sobie go z艂adujesz :-) Tylko ciekawi mnie spos贸b automatyczny .

No i dzi臋ki za link do do tego upgrad-u . Wgra艂em , dzia艂a nawet fajnie i wygl膮da zupe艂nie jak m贸j poprzedni cyanogen ( te偶 1.6) , tyle 偶e brak kilku narz臋dzi i wyszukiwarki g艂osowej .
    Aby wr贸ci膰 do cyanogena musia艂em u偶y膰 fastboot-a bo przy tej wersji niestety nie dzia艂a ju偶 aplikacja " Recovery Flasher" .

16. Respublika ja tak zrobi艂em i nadal mam 1.1 wyskoczy艂 mi b艂膮d z lini膮 2 i strasznie d艂ugi wiersz lokalizacji b艂臋du chyba czy mo偶e musze najpierw zrobi膰 uptade do 1.5 jak by艣 mia艂 linka to we藕 wrzu膰

17. Witam!

Tak samo jak i "snioncy" mam problem z updatem. Plik nie przechodzi poprawnego sprawdzania poprawno艣ci pliku update.zip i si臋 wysypuje.
    plik http://android.clients.google.com/updates/kila_pl/signed-kila_pl-DRC92-from-CRC1.2c2db2ee.zip
    niestety nie dzia艂a na moim Era G1.

Mam te偶 pytanie, czy ten update nie jest inny od tego kt贸ry dosta艂 bym od Ery i czy to nie spowoduje utraty gwarancji?

18. Nie da si臋 zaktualizowa膰 systemu za pomoc膮 tego pliku je艣li ma si臋 wersj臋 inn膮 ni偶 1.5 ery !!!

Mi uda艂o si臋 to zrobi膰 bez 偶adnych problem贸w ( plik zassany z linku powy偶ej ) -- ALE .. musia艂em najpierw wr贸ci膰 z cyanogena do wersji 1.5 ( nawyk robienia backup-贸w okaza艂 si臋 zbawienny) .

Podsumowuj膮c:
    Mia艂em soft ery 1.6 i wr贸ci艂em do cyanogena ( te偶 na wersji 1,6) i my艣le 偶e nie ma co si臋 tak napala膰 na t膮 aktualizacj臋 !!! --tylko od razu zapoda膰 sobie cyanogena w/g sposobu opisanego na tym forum .

19. Panowie i Panie....
    A sprawdzali艣cie : settings -->about phone -->system updates ?
    Zawsze mo偶na za pomoc膮 tej opcji spr贸bowa膰 to zrobi膰 np jak jeste艣my pod艂膮czeni do internestu za pomoc膮 WiFi (czyli za free)
    ...

20. Mi z tego linku posz艂o bez problemu. Jak pr贸bowa艂em z innych 藕r贸de艂 to faktycznie wyskakiwa艂 b艂膮d w 2 linii. Z tego natomiast nie mia艂em problemu.
    Wcze艣niej mia艂em wersje 1.5
    Sformatowa艂em kart臋 pami臋ci i powr贸ci艂em do ustawie艅 fabrycznych wpierw. Dopiero p贸藕niej pr贸bowa艂em update.

21. Obie aktualizacje przysz艂y jednocze艣nie :)

Widzia艂em dzisiaj filmik z Androida 2.0. Ciekawe czy G1 si臋 jeszcze na ni膮 za艂apie...

22. Telefon mam od dw贸ch dnia, a ju偶 nasz艂y mnie dwie refleksje na jego temat.
    Pierwsza - czekaj膮c na aktualizacj臋 zaczynam nuci膰 za Spice Girls - "what took u soo long..". A druga to taka 偶e nasi Rodzice kiedy艣 czekali za kaw膮 lub pralkami a my za艣 za upgradem OS w telefonie :P

23. Jestem pod wra偶eniem dosta艂em aktualizacje wczoraj i widz臋 zdecydowanie lepsza szybko艣膰 dosta艂 nowego powera i oczywi艣cie co jest zmor膮 G1 bateria mam na d艂u偶ej super!

24. Pytanko, mam ver 1.1 艣ciEry i chcia艂bym wiedzie膰 czy mo偶na gdzie艣 dosta膰 wersj臋 1.5 a potem 1.6 艣ciEry ale kr膮z膮cej gdzie艣 w sieci ?

Pozdrawiam!

25. Mi aktualizacja przysz艂a wczoraj i czeka艂em na ni膮 12 dni od zakupu telefonu. Jak wczesniej pisa艂em za zw艂oke dosta艂em od ery pakiet minut i jakis gadzet maj膮 dodatkowo mi sprawic;)

26. No ja niestety nie mam karty Ery, a raczej stety, ale nie wiem czy na 100% odstane tego update`a?!

27. prosze o pomoc system mi sie aktualizowal na 1.6 juz bylo 99% i tel sie zresetowal a tu po wlaczeniu pokazuja sie 34 kolorowe paski i nic nie dziala jeszcze cos pisze tak jak sie naciskalo przycisk wlacz lub wylacz razem z przyciskiem foto to samo dokladnie sie ukazuje i prubowalem reset calkowity po przez nacisniecie przyciskow wlacz/wylacz i home (domku) i patrze pisze to co powinno czyli reste itd naciskalem wszystko i tak dalej sie wlancza jak sie naciskalo przycisk wlacz/wylacz razem z przyciskiem foto .....prosze o szybka pomoc

28. Jak dla mnie sprawa dla serwisu ?
    Chyba powiniene艣 utworzy膰 inny temat. Tej jest na temat aktualizowania telefonu a nie jego awarii ?
    Jak by kto艣 mi chcia艂 odpowiedzie膰 na moje poprzednie pytanie by艂o by fajnie.
    Pozdrawiam!

29. Wreszcie si臋 doczeka艂em updata po trzech! dniach :P Pozdrawiam i 偶ycz臋 cierpliwo艣ci.

30. Spr贸buj zrobi膰 twardy reset. By艂o opisane wy偶ej, przy robieniu aktualizacji.
    Je艣li chodzi o wersj臋 1.5 do 艣ci膮gni臋cia, to jest na sieci. Wystarczy wygooglowa膰.

31. Witam!

Telefon mam od poniedzia艂ku, mia艂em kart臋 sim w Play. System byl w wersji 1.1
    Wczoraj wieczorem zostawi艂em telefon z w艂膮czonym Wi-Fi a rano update ju偶 by艂, ciesz臋 si臋 bardzo, przegl膮dam go teraz, jest super. Nie wiem czy telefon nie przyjmie aktualizacji jak nie jest w sieci 艣ciEry. No jak by co polecam Wi-Fi.

Pozdrawiam!

RSS dla tego tematu

Reply »

You must log in to post.

Zaloguj sie na forum Android

Szukaj na forum Android

Szukaj