O temacie:

aplikacje, ktore polecamy...

• Rozpoczety przez mazda136 1 year temu. W sumie 72 posts. Ostatnia odpowiedz jest od klau24.
  • 1 - ilosc subskrybcji tego tematu

Tagi

1. Jakie appsy przetestowaliscie I wydaja sie wam uzyteczne I ciekawe? Na poczatek listy polecam last.fm (muzyka kazdego rodzaju, istnieje rowniez www.last.fm).

2. Sprawdz ceny telefon贸w z Google Android

HTC Legend HTC Desire Motorola XT720 Motorola Milestone
    Posted 1 year ago

3. Ja polecam AndFTP, dobry klient ftp - zawsze chcia艂em mie膰 dost臋p do ftp w kieszeni:).
    Jestem ciekawy, kt贸ry player wideo na Era G1 polecacie?

4. a do film贸w? i czy to prawda 偶e programik zarzadzaj膮cy bateri膮 jest teraz p艂atny

5. Shazam - s艂ucha muzyki z g艂o艣nika do kt贸rego podstawimy androida, analizuje i wyrzuca wynik w postaci wykonawcy i tytulu utworu

Compara Everywhere - czyta kody kreskowe sprz臋tu RTV i muzyki/film贸w i wyrzuca wynik w postaci ceny danego przedmiotu w r贸偶nych miejscach (niestety na 10 zeskanowanych kod贸w, znalaz艂 2 wi臋c baza jest do艣c okrojona)

Finger Ball - mega-prosta ale do艣膰 wci膮gaj膮ca gra - instrukcja: "wpaluszkuj pi艂k臋 do kosza"

6. RepliGo Reader

-Dzia艂aj膮cy "czytacz" plik贸w pdf.

Documents To Go

-R贸wnie偶 dzia艂aj膮cy edytor plik贸w .doc . Mo偶na nawet tworzy膰 proste tabele , wstawia膰 hiper艂膮cza i wiele innych .......

To jest to czego bardzo brakowa艂o !!! Po zainstalowaniu w/wym aplikacji pojawi艂a si臋 mo偶liwo艣膰 wysy艂ania dokument贸w pdf i doc zapisanych na karcie pami臋ci przez e-mail. Mo偶na r贸wnie偶 zapisywa膰 za艂膮czniki z odebranych maili .

Power Manager - sprawdza si臋 !!! ale pewnie wszyscy ju偶 go znacie
    Linda File manager -nazwa m贸wi sama za siebie -baardzo przydatny
    NetMeter - pokazuje ilo艣膰 wys艂anych i odebranych danych przez sie膰 gsm i wifi
    Sound Grenade-fajny gadget . Bomba d藕wi臋kowa , wydaje bardzo nieprzyjemny pisk kt贸rego nie s艂ysz膮 ludzie starsi i osoby z troch臋 gorszym s艂uchem (jak zbyt cz臋sto b臋dziecie tej aplikacji u偶ywa膰 to do艂膮czycie do ich grona ;-) ) natomiast pies s膮siad贸w doostaje sza艂u jak to s艂yszy i tylko ja wiem dla czego he he he ......

A by艂em fanatytkiem nokii ...............
    HTC & Gooooooooogle to dobrana para !!!

7. Power Manager - radz臋 nie zezwala膰 na aktualizacj臋 . Ja to zrobi艂em i zassa艂a si臋 wersja trial - 3 dniowa .
    Po 3 dniach trzeba zap艂aci膰 i nawet jakbym chcia艂 to nie mog臋 z polski - deinstalacja i powr贸t do starej wersji.

8. Tylko czemu ja osobi艣cie nie widz臋 tej aplikacji RepliGo Reader :(
    Tak samo jak nie widz臋 PacMan'a...

9. A gdzie Ty je chcesz widzie膰, chyba nie na Markecie. Poszukaj na necie, s膮 dost臋pne.

10. Ja uzywam <procz wymienionych juz>:
    PlaysVideo -progrma do filmow bardzo fajny:) da sie przewijac filmy
    Video Recorder - nagrywanie filmow
    Snap Photo -robienie zdjec
    My battery -spr. ile % bateri zostalo
    Note pad -notes
    Flashlight -latarka, przydatna po %
    Compass - wiadomo
    ixMAT scanner -skaner kodow kreskowych
    The Schwartz un.. - miecz swietlny
    Zebra Paint - kolorowanki dla dzieci ;P

Ps. Ktos pisal o "AndroidGadu" darmowe gadu na g1 tylko wie ktos moze skad to sciagnac? Bo placenie za gg nie widzi mi sie...

11. Aha! i jest jakis dzialajacy "czytacz" pdf'ow? nie moge znalesc a potrzebuje dosc czesto...

12. http://one.xthost.info/ttk tu jest gadudroid darmowe gg na android :) poza tym uzywam
    APNdroid
    andnav 2
    aSettings
    discover
    Gmote
    labyrynth lite
    OI notepad
    OI safe
    picasa
    translate
    tunes for droid
    wallpaperoid
    co do pdf'ow to nic nie znalazlem...

13. Jedyny sensowny program do PDF贸w to na razie tylko RepliGo Reader,
    Pobra膰 mo偶na tu:
    http://www.megaupload.com/?d=SORD6D0N

14. takie pytanko, jak instalowac aplikacje pobrane z neta?

15. Pobierz program "ASTRO File Manager" z marketu. Aplikacje pobran膮 z netu wrzu膰 na kart臋 pami臋ci. Uruchom ASTRO i wska偶 plik na karcie. I to wszystko. Astro poza tym jest przydatne do zrobienia Backup贸w zainstalowanych program贸w i przywr贸cenia np. po resecie.

16. ok dzieki

17. A jaki艣 kod rejestruj膮cy do RepliGO ma mo偶e kto艣??

18. A po co Ci kod?

19. Ok. Ju偶 wszystko wiem. Troch臋 si臋 spieszy艂em i nie zauwa偶y艂em, 偶e rejestracja jest tylko po to 偶eby by膰 informowanym o nowo艣ciach...

20. Ca艂y czas dochodz膮 nowe, tak偶e dopisze te kt贸re mi si臋 ostanio spodoby艂y pomijaj膮c te wy偶ej podawane, bo wi臋kszo艣膰 z nich naprawd臋 warta polecenia.

- toggle settings - wszystkie sensowne ustawienia (wifi, 3g, glosnosci poszczegolnych dzwiekow, jasnosc, wygaszanie ekranu i jeszcze pare, pod reka :)
    - Weather - prosta, a zarazem fajna pogoda od googla, czesto odswiezana i widzi nie tylko wielkie miasta, (np . Pruszk贸w pod Warszaw膮 te偶 jest i ma inn膮, indywidualn膮 pogod臋)
    - sms popup - nie byl wypisywany chyba, wiadomo milo fajnie wygladajace przychodzace smsy :)
    - ringdroid - przycinanie mp3 i robienie z nich dzwonkow, fajne proste w obsludze cos na wzor audacity.
    - palringo - free gadu-gadu
    - Meridian - alternatywa dla odtwarzacza muzyki, podoby wizualnie, ale z rozbudowanymi funkcjami, warto :)
    - KeepWiFi - utrzymuje sie膰 wifi nawet jak wy艂aczymy ekran (brzmi jak rewolucja w oszczedzaniu danych, chociaz mam go od dzis dopiero i sprawdzam, to nie jestem 100% pewien do jego skutecznosci, bo czasami zrywa jednak po dluzszym czasie polaczenie i wznawia po wlaczeniu (wiec pewnie sesja tez sie restartuje?)Pytanie czy to jego wina, czy jakie艣 innej aplikacji. Ale og贸lnie zapowiada si臋 bardzo ciekawie,jakby ten bl膮d jakim艣 updatem poprawili.
    - GDocs - mi osobiscie przypadlo do gustu, sciagamy z google docs na pamiec karty wybrane, zamieszczone tam dokumenty i mamy do nich dostep caly czas, latwo i szybko przegladajac. P贸ki co do艣膰 fajnie dzia艂a :)
    - EStrongs File Explorer - algernatywa dla Linda File Manager, chociaz do potestowania, moim zdaniem warto mie膰 oba i wybra膰 co nam bardziej przypasuje. Ten jest bardziej przejrzysty.
    - Bubble - Poziomica.
    - aTrackDog - Sprawdza nam updaty program贸w.
    - gTranslate - 艢wietny t艂umacz.
    - PDF View info - otwiera pdf-y, niestety tylko z link贸w w necie. (Takze mo偶na np rozk艂ad skm ze strony ztm sprawdzi膰). Brakuje w nim opcji zoom, i czytania pdf-贸w z karty, ale p贸ki co sensowniejszego nie znalazlem.

21. To i ja polec臋 kilka godnych:
    EventTrend - do 艣ledzenia r贸偶nych zmiennych (proste wprowadzanie danych) przydaje si臋 do 艣ledzenia rynk贸w (tak偶e w grach MMO ;))
    handyCalc - bardziej zaawansowany kalkulator z rozwi膮zywaniem r贸wna艅, plotowanie - troch臋 wolnawy
    PicSay - do przerabiania zdj臋膰 na szybko, wywo艂uje salwy 艣miechu w艣r贸d znajomych
    Shuffle - system implementuj膮cy Getting Things Done wg Allena (polecam) - aplikacja jest naprawd臋 艣wietna!
    Spotter - Do wyszukiwania WSZYSTKIEGO - ja mam podpi臋te pod Search-I - wyszukuje w艣r贸d sms贸w, muzyki, aplikacji, plik贸w, itd. - jedna z najciekawszych aplikacji IMHO
    Trap! - Brzydko wygl膮daj膮ca ale niesamowicie wci膮gaj膮ca gra.
    Wallpaper Set & Save - Do ustawiania tapet bez efektu rozmycia (domy艣lnie G1 skaluje tapet臋) - s膮 wi臋c one znacznie wyra藕niejsze
    NodEcon - 艢ledzenie wydatk贸w, bardzo wygodne GUI
    Quickpedia - Do czytania angielskiej Wikipedii - szybko 艂aduje artyku艂y i 艣wietnie je formatuje

22. Ze sie tak zapytam (mam G1 od wczoraj) jak najprosciej zainstalowac aplikacje nie z marketu (np. to GG)?
    Jak najprosciej przeniesc ten lik na G1? Mailem jakos nie chce zapisac zalacznika (parse error)

23. Len... wyzej masz napisane wszystko;

Pobierz program "ASTRO File Manager" z marketu. Aplikacje pobran膮 z netu wrzu膰 na kart臋 pami臋ci. Uruchom ASTRO i wska偶 plik na karcie. I to wszystko. Astro poza tym jest przydatne do zrobienia Backup贸w zainstalowanych program贸w i przywr贸cenia np. po resecie.

Jedyny sensowny program do PDF贸w to na razie tylko RepliGo Reader,
    Pobra膰 mo偶na tu:
    http://www.megaupload.com/?d=SORD6D0N
    GG:
    http://one.xthost.info/ttk/

24. przenies sobie kablem na karte pamieci albo jezeli uzywasz routera to sciagnij z marketu "aFile lite" wlacz go wpisz na kompie w przegladarce adres 192.168.2.101:8888 i tam mozesz przenosic pliki na tel bezprzewodowo :) jezeli nie masz routera to najszybciej bedzie kablem albo jak sobie sciagniesz z marketu program "palringo" obsluguje wiele komunikatorow min gg :) mozesz tez sciagnac same gg ze strony internetowej przez przegladarke w telefonie sposobow jest wiele :)

25. @rzorek

Nie len bo przeczytalem wczesniejszego posta :-) Chodzilo mi o to ze sobie na dzien dobry probowalem ten plik przeslac - a tu niestety zonk :-)

@kocurro69

Czyli najprosciej jednak kablem? Dlaczego nie mozna wyslac zalacznika mailem? Fifi w domu mam i udalo mi sie bezproblemowo spiac G1 z siecia zabezpieczona WPA2PSK :-) Zaciagne w takim razie aFile-a i bede przenosil pliki jak zalecasz. Serdeczne dzieki. Moze mi ktos tylko wyjasnic czemu nei mozna przeslac czegokolwiek jako zalacznik? Tak sobie wymyslili dla bezpieczenstwa i juz? ;-)

26. Ja ca艂y czas jakie艣 za艂膮czniki w mailu przesy艂am.
    Problem jest z odebraniem ich w aplikacji GMail, ale ju偶 po wej艣ciu przez przegl膮dark臋 na gmail.com idzie bez problemu.

27. Czy kto艣 namierzy艂 app kt贸ra wy艣wietli zdj臋cie dzwoni膮cego na ca艂ym wy艣wietlaczu?

28. Dlaczego duza czesc aplikacji z marketu nie chce dzialac w erowym G1. Czy ma na to wplyw jakas blokada w telefonie od ery? Tak slyszalem. Nie dziala np. sticky note.

Dziwne jest tez ze nie chca sie pobierac przzez WiFi. Przez 3g sie pobieraja normalnie.

29. Bendix, zaloze sie ze nie masz jeszcze wersji 1.5 firmware w telefonie. :)

30. Problemem jest Cupcake (1.5). Wielu producent贸w oprogramowania zwyczajnie nie zaktualizowa艂o swoich aplikacji do naj艣wie偶szych wersji, a Cupcake 1.5 i wersja wcze艣niejsza jest niekompatybilna.

Je偶eli chodzi o Sticky Note - u mnie dzia艂a ;-)

Era co prawda wprowadza pewne modyfikacje do oprogramowania telefonu, ale z drugiej strony bardzo ma艂o prawdopodobne jest aby te zmiany dotyczy艂y "g艂臋bszych zmian" ni偶 tylko pliki interfejsu, ew. branding (zauwa偶cie, 偶e nie ma nawet tapety Ery domy艣lnie!). Zawsze jednak mo偶na zrootowa膰 telefon i 艣ci膮gn膮膰 nietykan膮 przez Er臋 wersj臋 firmware'u.

Ja jednak narazie pozostan臋 bez root'a...

31. @razielpol
    Mam wersje 1.5. Zaraz po wlaczeniu sie pojawila akurat aktualizacja.
    Nie wiem co ta Era namacila ale np. klient GG nie dziala przez WiFi, nie chca sie tez pobierac aplikacje przez WiFi i to zarowno przez domowe jak i przez HotSpota Ery. Pytalem sie w Erze i twierdza ze tak nie powinno by膰. Sam juz nie wiem co tu nie dziala i gdzie sie uda膰 po porade/naprawe :/ Telefonjest uszkodzony? Internet przez WiFi dziala (przegladarka) ale juz maile klientem gmaila nie chca sie sciagac. Jest tu ktos tak m膮dry 偶eby mi powiedzie膰 w kt贸rym miejscu ja jestem niedouczony? :((((

RSS dla tego tematu

Reply »

You must log in to post.