Mam problem z Bluetooth usi艂uj臋 po艂膮czy膰 telefon z zestawem g艂o艣nom贸wi膮cym w samochodzie, w trakcie parowania gdy wpisuj臋 pin do telefonu, kt贸ry generuje urz膮dzenie zamontowane w aucie, wyskakuje na telefonie info 偶e wyst膮pi艂 b艂膮d w po艂膮czeniu.
Czy kto艣 mo偶e pom贸c?
O temacie:
Bluetooth
- Rozpoczety przez x098 2 months temu. W sumie 5 posts. Ostatnia odpowiedz jest od kordianza.
- 1 - ilosc subskrybcji tego tematu
-
-
Posted 2 months ago
Mam podobny problem chcia艂em przes艂a膰 zdjecie z nokii n95 8gb za pomoca bluetooth na samsunga galaxy.nokia wyszukuje samsunga ale wystepuje b艂膮d podczas wysy艂ania.nie moge takze wys艂a膰 zdjecia z samsunga przez bluetooth nie ma nawet takiej opcji.prosz臋 o pomoc
-
Problem jest szerszy ot贸偶 nie mog臋 te偶 sparowa膰 HTC z innymi telefonami (偶eby przes艂a膰 na htc spisy telefon贸w)
Zadzwoni艂em na infolini臋 HTC tam Pan dowiedzia艂em si臋 偶e 鈥濧ndroid鈥 jest tak skonstruowany aby NIE 艁CZY艁 si臋 z innymi telefonami (podobno w celu ochrony danych zawartych w urz膮dzeniu) i powiedzia艂 偶e Bluetooth jest w urz膮dzeniu po to aby korzysta膰 z zestaw贸w g艂o艣nom贸wi膮cych i akcesori贸w (no dobra my艣l臋 sobie mam w aucie fabrycznie zamontowany zestaw g艂o艣nom贸wi膮cy 鈥濨lu&Me鈥) wi臋c usi艂uj臋 sparowa膰 oba urz膮dzenia a tu niespodzianka w trakcie parowania (htc wykrywa Blu&Me i na odwr贸t) htc wy艣wietla komunikat 偶e w trakcie parowania wyst臋puje b艂膮d.
Wiec po raz kolejny dzwoni臋 na infolini臋 HTC i co 鈥︹︹︹ i dowiaduj臋 si臋 偶e w艂a艣ciwie Android nie b臋dzie wsp贸艂pracowa艂 z innymi urz膮dzeniami ni偶 te kt贸re s膮 oferowane przez producenta!Ten ca艂y Android i HTC to jest jakie艣 NIEPOROZUMIENIE o co tu chodzi?
Mam w aucie zainstalowany fabrycznie zestaw g艂o艣no m贸wi膮cy kt贸ry bez problemu wsp贸艂pracuje ze wszystkimi telefonami. A tu dowiaduj臋 si臋 偶e jak chc臋 mie膰 zestaw g艂o艣nom贸wi膮cy w samochodzie aby dzia艂a艂 z HTC to mam Se kupi膰 dodatkowe urz膮dzenie?????Ci膮gle mam nadziej臋 偶e, jednak to wszystko nie prawda i 偶e, istnieje mo偶liwo艣膰 w pe艂ni korzystania z HTC (wydawa艂o mi si臋 偶e to jest naprawd臋 fajne urz膮dzenie) i 偶e, z czystym sumieniem b臋d臋 m贸g艂 go poleca膰 znajomym.
-
co do przesy艂ania plikow to jest do tego specjalny program (w markecie) bluetooth file transfer, bo rzeczywiscie tak jak powiedzieli na infolinii telefon sam w sobie nie chce wysylac/pobierac plikow, ale wlasnie ten program to umozliwia
mozliwe ze jest tez program ktory pomo偶e po艂aczyc sie z zestawem glosnomowiacym (chociaz nie wiem, nie mam samochodu ;p)
android ogolnie moze wydawac sie dosyc "okrojony" a jego sila le偶y w darmowych programach sci膮ganych z marketu ktore daj膮 pe艂no nowych mozliwosci, opcji, fukcji itp itp
-
Witam,
ja z kolei mam nast臋puj膮cy problem z G1. Ot贸偶 chodzi i sparowanie ze s艂uchawk膮 bluetooth. wszystko niby jest ok, ale.... wykonujac polaczenie s艂ysze sygna艂 w s艂uchawce, po odebraniu przez rozmowce juz tylko moge pogadac ale nie przez s艂uchawke. Natomiast jesli ktos do mnie dzwoni a ja niby mam podlaczona sluchawke to ona nie reaguje ( na wysw g1 jest ikonka bluetooth z" <>". Jedynie co mog臋 rozlaczyc po艂膮czenie przyciskiem na s艂uchawce. dodam ze s艂uchawka dziala z innymi modelami tel. Czy kto艣 jest w stanie mi co艣 doradzi膰. z gory dzieki pozdro
Reply
You must log in to post.