O temacie:

G1 problem w sieci play

• Rozpoczety przez Pawellipa 1 month temu. W sumie 4 posts. Ostatnia odpowiedz jest od kogito9.

1. Witam kupiłem telefon era g1 ponad miesiąc temu używałem go na karcie z ery jednak z powodu tego iż jest tam drogi internet zmieniłem operatora na play.Kupiłem na allegro kartę turbo sim aby nie stracić gwarancji (na tej auckji http://allegro.pl/item849287994_karta_turbo_sim_3g_odblokowanie_simlock.html) . I teraz wystąpił problem internet działa mi przez przeglądarkę jednak nie mogę korzystać z android marketu i aplikacji zainstalowanych z niego wcześniej które wymagają połączenia z internetem np. gg .Nie mogę także korzystać z g-maila i youtube. Zauważyłem że gdy nie używam tego małego g***** które kupiłem na allegro telefon działa tak samo jak gdy jest wsadzone pod kartę sim. Proszę o pomoc z góry dziękuje.

2. Sprawdz ceny telefonów z Google Android

HTC Tattoo HTC Hero HTC Magic Samung Galaxy
    Posted 1 month ago

3. G1 NIE MA SIMLOCKA!!!, wkładasz jaką karte chcesz , musisz tylko zmienić APNy

4. cytuje Admina APNy Play

Settings -> Wireless Controls -> Mobile Networks -> Acces Point Names, wciskamy "Menu" a następnie new APN

Parametry, jakie trzeba wpisać, wg strony Play

APN: INTERNET
    Nazwa użytkownika: brak
    Hasło: brak
    "

i wszystko działa, pamiętaj że osobne są dla MMS,
    Możliwe ,że jesli zadzwonisz do BOA Play wyślą tobie gotowe APNy

5. witam
    ja też wkładałem do g1 kartę ery i nie tylkoale nie mam takich problemów jak TY
    jesli chodzi o APN to nie dzwoń do BOA bo to strata kasy
    mi powiedzieli "jeśli nie mają telefonu w swojej ofercie to nie pomoga"
    APN musisz sam wpisac albo jeszcze jedno zresetuj telefon

RSS dla tego tematu

Reply

You must log in to post.

Zaloguj sie na forum Android

Szukaj na forum Android

Szukaj