O temacie:

JEST !!!! klient VOIP ...

• Rozpoczety przez jurek16100 10 months temu. W sumie 16 posts. Ostatnia odpowiedz jest od jurek16100.

Tagi

1. Ale nie cieszcie si臋 za wcze艣nie bo u mnie nie dzia艂a a czasami dzia艂a 藕le .

Zainteresowanym wystawiam t膮 aplikacje pod tym adresem : www.sosnica.strefa.pl/android/Sipdroid-0.9-full.apk

... no i prosz臋 o wnioski po przetestowaniu.

U mnie dzia艂a to tak :
    --TLENOFON : wcale nie mo偶e si臋 zalogowa膰 ( rzecz jasna user i has艂o prawid艂owe)
    -- w艂asny serwer VOIP: jak wy偶ej.
    --HALONET : jak wy偶ej
    --VOIPSTUNT (zagramaniczny operator) : loguje si臋 ale brak transmisji g艂osu - potrawi wywo艂a膰 wybierany numer , zadzwoni膰 ale rozmawia膰 nie mo偶na - cisza w s艂uchawce .

A by艂em fanatytkiem nokii ...............
    HTC & Gooooooooogle to dobrana para !!!

2. Sprawdz ceny telefon贸w z Google Android

HTC Tattoo HTC Hero HTC Magic Samung Galaxy
    Posted 10 months ago

3. ja chyba poczekam na stabilna wersje :) ale to dobrze ze ktos o tym pomyslal bedzie mozna dzwonic za free :D no youTube widzialem wczesniej filmik z dzialania tego programu i tam dzialal

4. Gdzie ten plik trzeba umie艣ci膰 w telefonie ?

5. Trzeba w ustawieniach telefonu zezwoli膰 na instalowanie aplikacji z innych 藕r贸de艂, a potem sci膮gn膮膰 przez przegl膮dark臋 telefony. Po 艣ci膮gni臋ciu w ustawieniach aplikacja pojawi si臋 w w okienku "艣ci膮gni臋te" i z stamt膮d mo偶na j膮 zainstalowa膰.

6. Aplikacja ma te偶 swoj膮 w艂asn膮 stron臋 domow膮:
    http://sipdroid.org/

Dost臋pna jest r贸wnie偶 w Android Market pod has艂em "sipdroid".

7. Czy u kogo艣 zadzia艂a艂a ta aplikacja ?

8. Sprawdza艂em na moim asterisku i niestety nie dziala :(

9. A czy kto艣 korzysta moze z us艂ug http://www.easycall.pl/ zastanawiam sie nad za艂ozeniem takiego telefonu w firmie. JAkie sa wady i zalety takiego rozwiazania??

10. Mam easycall i jestem zadowolony. Wszystkie po艂aczenie wykonuje bez problemu a cenowo prezentuje sie lepiej niz dobrze. Moge polecic.

11. Mam pro艣b臋 m貌g艂by kto艣 napisa膰 instrukcje co po koleji robic co wisywac prosze o pomoc co do tego programu
    Z g貌ry dzi臋kuje

12. Po pierwsze zr贸b se darmowe konto na pbxes.org .
    Sipdroida ustaw tak 偶eby obs艂ugiwa艂 w/wym konto.
    Reszte ustawie艅 robisz w Twoim panelu uzytkownika na pbxes.org - dodajesz konta r贸偶nych operator贸w , robisz " tablice routingu", przekierowania , naprawde zaawansowane narz臋dzie .............

I tak jednym SIPDROIDEM obs艂u偶ysz wiele kont voipowych .
    To naprawd臋 dzia艂a , sprawdzi艂em .

SIPDROID WYMIATA !!!!!

13. witam
    Mam pytanie czy m贸g艂by艣 rozszerzy膰 informacje na temat konfiguracji, bo widz臋 ze narz臋dzie sipdroid ma du偶e mo偶liwo艣ci tak jak i PBX.
    - Mam swoje konto voip na ipfon.
    - Za艂o偶y艂em login na pbxes.com
    Jak to teraz skonfigurowac?
    NA pocz膮tku chcia艂em wykonac ustawienie samego sipdroid pod ipfon. Niestety po wpisaniu niezb臋dnych informacji w configu mam nadal z贸艂t膮 kropke a nie zielon膮 i polaczenia nie s膮 zestawiane. Czy korzystasz z domy艣lnie wpisanego protokolu UDP na porcie 5060?

14. Voip zestawilem - dziala bardzo fajnie, jak jestem w zasiegu wifi to laczy mnie przez voip i place polowe ceny:)
    pomoc w konfiguracji macie tutaj: http://seethisnowreadthis.com/2009/07/11/get-sipdroid-to-work-with-any-sip-provider-on-your-android-phone/

Pozdrowki

15. A kt贸rego operatora polecacie?? Widze ze pojawi艂a sie tu nazwa easycall.pl korzysta艂 kto艣 jeszcze z ich uslug?? Warto??

16. Hej!
    Chcia艂em poinformowa膰 i偶 dzia艂a mi mo偶liwo艣膰 wykonywania po艂膮cze艅 Tlenofon za po艣rednictwem PBXes ale nie wiem jak mam skonfigurowa膰 PBXes aby odbiera膰 po艂膮czenia. Czy jest kto艣 wstanie mi pom贸c?

17. Ruch przychodz膮cy ustawiamy w zak艂adce " Inbound Routing --> Add Incoming Route .

Strza艂ki wskazuj膮 miejsca gdzie musisz co艣 ustawi膰 .
    Je艣li masz tylko jeden trunk i jeden extentension na pewno nie b臋dzie w膮tpliwo艣ci co ...

Attachments

1. pbx.jpg (83.4 KB, 4 downloads) 1 month old

RSS dla tego tematu

Reply

You must log in to post.

Zaloguj sie na forum Android

Szukaj na forum Android

Szukaj