Witam. Mam chyba nietypowy problem, mieszkam w małym mieście gdzie mamy dostęp do zupełnie darmowego internetu miejskiego (na terenie całego miasta, jest kilkanaście nadajników), trzeba się tylko zgłosić po własny login i hasło. I tu pojawia się problem bo jak mam w domu router wifi to tylko trzeba wpisać hasło (wpa2). Ale jak skonfigurować połączenie żeby wpisać login i hasło w G1. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem, może trzeba ściągnąć jąkać aplikację. Link na stronę tego internetu http://www.janowlubelski.pl/msi/kom.html może coś pomorze.
O temacie:
Miejski internet wi-fi jak wprowadzic login i hasło do G1.
- Rozpoczety przez dr.evill 7 months temu. W sumie 6 posts. Ostatnia odpowiedz jest od bidon.
-
-
Posted 7 months ago
w ustawieniach wi-fi przytrzymasz palcem dana siec pojawi sie okienko do wpisania hasla i ustawienia zabezbieczenia musisz miec polaczenie z siecia. jezeli siec jest ustawiona na jedno haslo tak jak napisales to milego uzytkowania
-
dr.evill - Janów Lubelski jak mniemam to nie pomorze.
Urządzenie umożliwia korzystanie z sieci nie tylko w parku, ale także w promieniu około 2 kilometrów. Zastosowane rozwiązania pozwalają połączyć się z internetem bez loginu i hasła nie tylko poprzez komputery przenośne, ale także telefony komórkowe. Wystarczy, że aparat będzie wyposażony w taką usługę, a że jest ona już wykorzystywana informują internauci.
z 24 maja 2009r. (Cytowane za stronką, do której podałeś link).
Połączyć się z taką siecią to żadna filozofia.
Jeśli sobie nie poradzisz to udaj się do Urzędu Miasta, powinni Ci od ręki pomóc. Powodzenia. -
Dzieki za pomoc ale chyba sie tego nie da odpalic na g1. Jesli chodzi o tem cytat to to jest zwykly hot spot( nie trzeba hasła ani loginu) z tym nadajnikiem nie ma problemu internet smiga, ale jest jeszcze kilka do których trzeba się logować haslem i loginem. Z haslem nie ma problemu bo sie go normalnie wprowadza ale gdzie wprowadzic login?No. wlasnie raczej się nie da liczyłem na jakaś aplikacje z marketu. Poddaje się ale i tak dzięki.
-
ale jaki login Ty chcesz wprowadzać? Do zabezpieczenia sieci bezprzewodowej mamy WEP lub WPA/PSK, gdzie podaje się wyłącznie klucz (WEP) lub hasło (WPA). Nigdzie nie ma miejsca na wprowadzanie loginu. Jedyne miejsce gdzie można wprowadzić login i hasło to pppoe (jak w neo), ale to by każdy użytkownik musiał mieć osobny co raczej byłoby bez sensu
-
na rynku w Poznaniu jest coś takiego , wyskakuje regulamin i prosi o podanie ... loginu, czy jakoś podobnie , ale to chyba tylko ,żeby administrator miał wgląd w spersonalizowanych użytkowników sieci ... cokolwiek wpisałem działało
Reply
You must log in to post.