O temacie:

Miejski internet wi-fi jak wprowadzic login i hasło do G1.

• Rozpoczety przez dr.evill 7 months temu. W sumie 6 posts. Ostatnia odpowiedz jest od bidon.

1. Witam. Mam chyba nietypowy problem, mieszkam w małym mieście gdzie mamy dostęp do zupełnie darmowego internetu miejskiego (na terenie całego miasta, jest kilkanaście nadajników), trzeba się tylko zgłosić po własny login i hasło. I tu pojawia się problem bo jak mam w domu router wifi to tylko trzeba wpisać hasło (wpa2). Ale jak skonfigurować połączenie żeby wpisać login i hasło w G1. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem, może trzeba ściągnąć jąkać aplikację. Link na stronę tego internetu http://www.janowlubelski.pl/msi/kom.html może coś pomorze.

2. Sprawdz ceny telefonów z Google Android

HTC Legend HTC Desire Motorola XT720 Motorola Milestone
    Posted 7 months ago

3. w ustawieniach wi-fi przytrzymasz palcem dana siec pojawi sie okienko do wpisania hasla i ustawienia zabezbieczenia musisz miec polaczenie z siecia. jezeli siec jest ustawiona na jedno haslo tak jak napisales to milego uzytkowania

4. dr.evill - Janów Lubelski jak mniemam to nie pomorze.

Urządzenie umożliwia korzystanie z sieci nie tylko w parku, ale także w promieniu około 2 kilometrów. Zastosowane rozwiązania pozwalają połączyć się z internetem bez loginu i hasła nie tylko poprzez komputery przenośne, ale także telefony komórkowe. Wystarczy, że aparat będzie wyposażony w taką usługę, a że jest ona już wykorzystywana informują internauci.
    z 24 maja 2009r. (Cytowane za stronką, do której podałeś link).
    Połączyć się z taką siecią to żadna filozofia.
    Jeśli sobie nie poradzisz to udaj się do Urzędu Miasta, powinni Ci od ręki pomóc. Powodzenia.

5. Dzieki za pomoc ale chyba sie tego nie da odpalic na g1. Jesli chodzi o tem cytat to to jest zwykly hot spot( nie trzeba hasła ani loginu) z tym nadajnikiem nie ma problemu internet smiga, ale jest jeszcze kilka do których trzeba się logować haslem i loginem. Z haslem nie ma problemu bo sie go normalnie wprowadza ale gdzie wprowadzic login?No. wlasnie raczej się nie da liczyłem na jakaś aplikacje z marketu. Poddaje się ale i tak dzięki.

6. ale jaki login Ty chcesz wprowadzać? Do zabezpieczenia sieci bezprzewodowej mamy WEP lub WPA/PSK, gdzie podaje się wyłącznie klucz (WEP) lub hasło (WPA). Nigdzie nie ma miejsca na wprowadzanie loginu. Jedyne miejsce gdzie można wprowadzić login i hasło to pppoe (jak w neo), ale to by każdy użytkownik musiał mieć osobny co raczej byłoby bez sensu

7. na rynku w Poznaniu jest coś takiego , wyskakuje regulamin i prosi o podanie ... loginu, czy jakoś podobnie , ale to chyba tylko ,żeby administrator miał wgląd w spersonalizowanych użytkowników sieci ... cokolwiek wpisałem działało

RSS dla tego tematu

Reply

You must log in to post.