O temacie:

Opłata 5 gr co godzinę

• Rozpoczety przez sebastianek89 1 month temu. W sumie 12 posts. Ostatnia odpowiedz jest od bidon.

1. Witam!

Od dzisiaj jestem posiadaczem samsunga galaxy którego zakupiłem w sieci play mój problem polega na tym ze co ok godzinne pobierane jest 5 gr. Te 5 gr wychodzi po za abonament nie jest to duża kwota lecz w dłuższym okresie czasu może się tego troszkę nazbierać. Czym to może być spowodowane czy telefon ten aktualizuje się jakoś w tle bo niestety ludzie z obsługi klienta nie bardzo są w stanie pomóc. Jeżeli jest możliwość wyłączenia tego będę bardzo wdzięczny jeżeli ktoś napisze jak to wykonać.

Z Góry dziękuje za odpowiedź

2. Sprawdz ceny telefonów z Google Android

HTC Tattoo HTC Hero HTC Magic Samung Galaxy
    Posted 1 month ago

3. i tak pobiera sobie cały czas, tzn. od pierwszego włączenia, czy dopiero zauważyłeś to po jakimś czasie, jak np. coś na nim instalowałeś. Jak tak to listę aplikacji mógłbyś napisać: np programem app dragon łatwo można wyeksportować.

4. od pierwszego włączenia do tego sprawdziłem włączenie funkcji tryb samolotowy kiedy to internet się totalnie odcina i po włączeniu z powrotem pobierane znowu jest 5 gr wiec chyba jest to połączenie przez te 3G niestety mało się na tym znam a co sprawdzenia to jakimkolwiek program to jest problem ponieważ nie mogę zainstalować pc studio wyskakuje błąd wyodrębnienia 1152

5. nie instalowałem żadnych aplikacji

6. Sprawdzałem biling i są to połączenia z internetem nie mam pojęcia co sobie aktualizuje ale dzwoniłem do obsługi i poprosiłem o odłączenie internetu z mms nie korzystam internetu też nie a jeżeli chodzi o jakieś ciekawe aplikacje to chyba jest możliwość ściągnięcia przez kompa?

7. Kazales sobie wylaczyc internet?! To po cholere ci ten telefon?!

8. Stary ... W Play nie dodają do tego telefonu Paczki danych, to telefon do internetu , sam pobiera poczte , synchronizuje kontakty itd, wejdz do marketu możesz np przez wifi i pobierz APNdroid, gdy go włączysz telefon utraci możliwość kontaktu z siecią , bedzie działał jak zwykły telefon.

Szkoda ,ze operator nie informuje o tym,ze telefon sam się łączy z siecią. W innych krajach internet w telefonie to nic nadzwyczajnego w PL to nadal luksus ze który nadal trzeba płacić

9. wiem,ze paczka danych w play kosztuje 15 zł za 500 mega na 30 dni mozesz to sobie aktywowac

10. Cześć mam podobny problem z HTC Magic. Niestety u mnie jest trochę poważniejszy bo jestem związany umową z orange na pakiety 20MB liczone po 50kb. Telefon leżąc nieruszany na biurku potrafi zjeść ponad mega pakietu dziennie a wolał bym je wykorzystywać w bardziej produktywny sposób. Ekserymentowałem z apndroid jednak po włączaniu i włączaniu apn MMSy się przestają ściągać/wysyłać. Dodatkowo irytujące jest, że po każdym "obudzeniu" telefonu wysyłane jest kilka pakietów przez GSM zanim uruchomi się Wifi. (to powoduje prawdopodobnie zakończenie sesji GSM i naliczenie 50kb pomimo, że pewnie koło 1kb zostało przesłane, to samo prawdopodobnie dzieje sie gdy telefon przelancza sie miedzy edge/3g lub kończy sesje). Chciałbym być ciągle w zasięgu googletalk więc nie chce się odcinać na stałe od internetu, w dodatku przełączalnie pomiędzy metodami dostępu do sieci(?) sprawia, że googletalk traci połączenie z serwerem i wiadomości nie dochodzą.
    Teraz kilka pytań:

11. Jak ograniczyć przesyłanie danych w tle?
  12. Czy znacie sposób na poprawienie ciągłości połączenia z netem?
  13. Co zrobić by googletalk się nie rozłączał?
  14. Jakie ustawienia proponujecie?
  15. Czy przełaczenie usypiania wifi z (po wyłączeniu ekranu) na (nigdy) bardzo zjada baterii?
  16. Czy znacie aplikacje która pozwoli mi zdefiniować lokację dom,praca które będzie rozpoznawać na podstawie informacji z radia, oraz przełączać wifi/apn/dzwonki w zależności gdzie jestem? A jednocześnie nie namiesza z mmsami? Na utrudnienie w jednym z tych miejsc nie ma zasiegu wifi/komórek w całym budynku
  17. Załączam tablice procesów oraz dane o połączeniach i przesłanych danych pokazujące jak com.google.process.gapps i android.process.acore zjadło 3MB pakietu w ciągu 2ch dni przesyłając 1MB przez modem.

Attachments

1. tcp.txt (1.3 KB, 3 downloads) 1 month old
    2. dev.txt (0.9 KB, 1 downloads) 1 month old
    3. top.txt (3.5 KB, 1 downloads) 1 month old

• pff proste:
    ustawienia => synchronizacja danych
    masz tam liste co ci sie aktualizuje. jak nie chcesz zeby sie aktualizowalo to odznacz i po klopocie

• pfff jasne...
    automatyczne aktualizację mam wyłączone od pierwszego tygodnia a dane i tak szaleją jak odblokuje ekran.

• oczywiÅ›cie ,że tak bo nawiÄ…zje sie połączenie z netem "komórkowym" , ja widze tylko takie rozwiÄ…zanie , APNdroid, albo iść do orange i podnieść ten pakiet 20 mega do 2 giga za 39.5 zÅ‚
    wiem,że to dużo ,ale rachunku nie przekroczysz i możesz śmigać bardzo dużo w sieci

• RSS dla tego tematu

Reply

You must log in to post.

Zaloguj sie na forum Android

Szukaj na forum Android

Szukaj