Witam! Moj problem polega na tym iz... Po updacie softu tj. CYANOGEN 4.2.13 zaczely sie robic probley z funkcjonowaniem mojego G1,prawie za kazdym razem gy wychodzilem z jakiejs aplikacji wyskakiwal blad "android.process.acore" zostal niespodziewanie zamkniety ,bla bla bla i oczywiscie wymus zamkniecie.Po kilki resetach problem zniknal ale pojawil sie nowy,gorszy od poprzednika i wyskakuje juz przy starcie androida zaraz po wpisaniu PINu.Komunikat zwie sie "Proces com.google..process.gapps zostal niespodziewanie zamkniety" i przycisk WYMUS ZAMKNIECIE.Nie moge nic sciagnac pzez to z marketu,znalazlem na angielskich forach podpowiedzi ze jesli usune wszystkie dane z Gmaila i Gmail storage to zacznie dzialac,kolesie pisali ze dziala ale niestety nie u mni,usunalem juz chyba wszystko,instalowalem rozne wersje oprogramowania i nicc a resetow to chyba z 50 zaliczylem,prosze o pomoc w przeciwnym razie bede musial rzucic nim o sciane!
O temacie:
problem z "com.google.process.gapps"
- Rozpoczety przez seb_pl 1 month temu. W sumie 6 posts. Ostatnia odpowiedz jest od may.
-
-
Posted 1 month ago
Znalazłem jakiegoś innego roma z którym tego problemy nie ma ale jak już chcę zainstalować Cyanogen 4.2.13 znowu powstaje,nie wiem co jest grane!!!
-
Ja też miałem problemy z 4.2.13 aż w końcu się wk...&%^$% zrobiłem factory reset i format karty SD i ponownie załadowałem ten room -- działał dobrze a potem zaktualizował się do 4.2.12.2 ;-) ( dzięki aplikacji " CM Updater " ) .
Teraz jest OK !Widocznie 13 pechowa jest ................
A byłem fanatytkiem nokii ...............
HTC & Gooooooooogle to dobrana para !!! -
Ale ja juz tak robilem setki razy z cyanogenem,teraz zobaczylem ze jest 14ka i pomyslalem ze w tej wersji juz tego nie bedzie a tu lipa.Najsmieszniejsze jest to ze nawet te starsze wersje ktore instaluje tez maja ten blad teraz,usuwalem juz chyba wszystko co mozna formatowalem karte,resetowalem go juz i robilem wipe chyba ze sto razy i dalej to samo
-
Nie wiem czy Ci pomoże to co pomogło w moim przypadku (JA MAM MAGICA).
Miałem przed Cyanem zainstalowany zły ROM -HTC_ADP_1.6_DRC83_rooted_base.zipa powinien być DRC83_base_defanged.zip -
Swoją drogą - tu http://wiki.cyanogenmod.com/index.php/Full_Update_Guide_-_G1/Dream_Firmware_to_CyanogenMod masz wiki Cyana, a w nim tutorial dla G1, w którym:
Download the Android 1.6 Recovery Image
for now use this image DRC83_base_defanged which will not try to replace your recovery or radio....
Reply
You must log in to post.