O temacie:

problem z "com.google.process.gapps"

1. Witam! Moj problem polega na tym iz... Po updacie softu tj. CYANOGEN 4.2.13 zaczely sie robic probley z funkcjonowaniem mojego G1,prawie za kazdym razem gy wychodzilem z jakiejs aplikacji wyskakiwal blad "android.process.acore" zostal niespodziewanie zamkniety ,bla bla bla i oczywiscie wymus zamkniecie.Po kilki resetach problem zniknal ale pojawil sie nowy,gorszy od poprzednika i wyskakuje juz przy starcie androida zaraz po wpisaniu PINu.Komunikat zwie sie "Proces com.google..process.gapps zostal niespodziewanie zamkniety" i przycisk WYMUS ZAMKNIECIE.Nie moge nic sciagnac pzez to z marketu,znalazlem na angielskich forach podpowiedzi ze jesli usune wszystkie dane z Gmaila i Gmail storage to zacznie dzialac,kolesie pisali ze dziala ale niestety nie u mni,usunalem juz chyba wszystko,instalowalem rozne wersje oprogramowania i nicc a resetow to chyba z 50 zaliczylem,prosze o pomoc w przeciwnym razie bede musial rzucic nim o sciane!

2. Sprawdz ceny telefonów z Google Android

HTC Tattoo HTC Hero HTC Magic Samung Galaxy
    Posted 1 month ago

3. Znalazłem jakiegoś innego roma z którym tego problemy nie ma ale jak już chcę zainstalować Cyanogen 4.2.13 znowu powstaje,nie wiem co jest grane!!!

4. Ja też miałem problemy z 4.2.13 aż w końcu się wk...&%^$% zrobiłem factory reset i format karty SD i ponownie załadowałem ten room -- działał dobrze a potem zaktualizował się do 4.2.12.2 ;-) ( dzięki aplikacji " CM Updater " ) .
    Teraz jest OK !

Widocznie 13 pechowa jest ................

A byłem fanatytkiem nokii ...............
    HTC & Gooooooooogle to dobrana para !!!

5. Ale ja juz tak robilem setki razy z cyanogenem,teraz zobaczylem ze jest 14ka i pomyslalem ze w tej wersji juz tego nie bedzie a tu lipa.Najsmieszniejsze jest to ze nawet te starsze wersje ktore instaluje tez maja ten blad teraz,usuwalem juz chyba wszystko co mozna formatowalem karte,resetowalem go juz i robilem wipe chyba ze sto razy i dalej to samo

6. Nie wiem czy Ci pomoże to co pomogło w moim przypadku (JA MAM MAGICA).
    Miałem przed Cyanem zainstalowany zły ROM - HTC_ADP_1.6_DRC83_rooted_base.zip a powinien być DRC83_base_defanged.zip

7. Swoją drogą - tu http://wiki.cyanogenmod.com/index.php/Full_Update_Guide_-_G1/Dream_Firmware_to_CyanogenMod masz wiki Cyana, a w nim tutorial dla G1, w którym:

Download the Android 1.6 Recovery Image
    for now use this image DRC83_base_defanged which will not try to replace your recovery or radio....

RSS dla tego tematu

Reply

You must log in to post.

Zaloguj sie na forum Android

Szukaj na forum Android

Szukaj