O temacie:

Samsung Galaxy problem z usb

• Rozpoczety przez reebeniv 1 month temu. W sumie 10 posts. Ostatnia odpowiedz jest od Gardlak.

1. Witam

Od paru dni posiadam Samsunga Galaxy, wszystko dzia艂a w porz膮dku poza transmisj膮 po usb. Problem dotyczy zar贸wno kopiowania plik贸w, jak i instalacji program贸w przy pomocy adb. Szuka艂em w sieci i nic konkretnego nie znalaz艂em.

System widzi kart臋 SD, s膮 na niej pliki, jednak gdy pr贸buj臋 skopiowa膰 co艣 wi臋kszego explorer zawiesza si臋, co si臋 jednak nie dzieje w przypadku ma艂ych ok. 300KB. Podobnie w przypadku instalacji program贸w.

Zainstalowa艂em New PC Studio z p艂yty, potem najnowsze wersje ze strony Samsunga - to samo. Pr贸bowalem tak偶e na Linuxie i podobnie. Mia艂 kto艣 taki problem?

Wersja mojego firmware'u to:I7500XXIH9. Dodam, 偶e tu偶 po uruchomieniu resetowa艂em do ustawie艅 fabrycznych bo mia艂em problemy z Wi-Fi

2. Sprawdz ceny telefon贸w z Google Android

HTC Tattoo HTC Hero HTC Magic Samung Galaxy
    Posted 1 month ago

3. a jak pod艂膮czysz USB, to na ekranie telefonu pojawia sie okno z pytaniem o akceptacje po艂膮czenie... musisz je zaakceptowac

4. Je艣li chodzi o okno z akceptacj膮, nie pojawia si臋, telefon 艂膮czy si臋 od razu. Jedynie mog臋 po po艂膮czeniu zamontowa膰 kart臋 SD.
    Co jest dziwne mog臋 normalnie przesy艂a膰 pliki i programy. je艣li s膮 ma艂e s膮 widoczne zar贸wno po stronie PC i z managera w telefonie. Stawia艂bym , 偶e to mo偶e by膰 co艣 z oprogramowaniem telefonu.

5. Mo偶e to problem z kart膮 SD? te male艅stwa czasem maj膮 sk艂onno艣膰 do psucia si臋 i robienia b艂臋d贸w. Jak wyci膮gniesz karte (wy艂acz telefon najpierw) i podepniesz j膮 do komputera to wszystko dzia艂a? Jak ka偶esz zrobi膰 komputerowi sprawdzanie systemu plik贸w na niej to nie ma problem贸w? Alternatyw膮 mo偶e by膰 zainstalowanie sobie na telefonie serwera FTP i wgrywanie plik贸w po wifi. Ewentualnie po usb mo偶na wgrywa膰 pliki programikiem adb kt贸ry jest rozsy艂any z android sdk ale to m臋cz膮ce narz臋dzie.

6. Elo.
    Te偶 mam samsunga galaxy i te偶 mia艂em problem z 艂膮czeniem fona przez usb.
    Paanowie @up si臋 nie znaj膮 wi臋c nie wiem po co ten spam.
    Rozwi膮zanie jest proste:
    Podepnij kabel usb z ty艂u kompa BEZ 呕ADNYCH PRZED艁U呕EK / ROZGA艁臉ZIE艃!
    Bedzie ci dzialac! Gwarantuje.
    Pozdr.
    Mi艂ego poznawania tego super fona.

PS: Je艣li ci nie bedzie dzialalo przesylanie plikow to sie nie martw - nie ma jeszcze tej opcji i w zadnym fonie nie dziala.

7. "PS: Je艣li ci nie bedzie dzialalo przesylanie plikow to sie nie martw - nie ma jeszcze tej opcji i w zadnym fonie nie dziala." nie wiem,czy dobrze to rozumiem ... jak przesy艂anie plik贸w nie dzia艂a?

co do spamu to kto tu spamuje? staramy sie pom贸c jak potrafimy... Samsung nie jest moim telefonem , mam inne urz膮dzenie z Androidem , mia艂em nadzieje ,ze moja wiedza na temat Androida Pomo偶e. Nie wiem co ma wsp贸lnego przed艂u偶acz USB z mo偶liwo艣ci膮 przesy艂ania plik贸w? ja mam przed艂u偶acz i dzia艂a. specjalnie go pod艂膮czy艂em przed chwil膮 偶eby sie upewni膰

Nie musisz by膰 niemi艂y

8. @up ja te偶 nie wiem co ma wsp贸lnego ale je艣li jest jakie艣 przej艣cie "pomi臋dzy" to nie dzia艂a

9. Witam, ja mam pytanie troszke inne. Mam jak wszyscy tutaj Samsunga Galaxy i moja s艂uchawka w telefonie strasznie cicho odbiera. Prowadz膮c rozmowe przez telefon nie u偶ywaj膮c s艂uchawek dousznych prawie nic nie da si臋 us艂ysze膰, nie m贸wi膮c juz o rozmowie gdzie艣 na mie艣cie bo to jakis sajgon jest wtedy. powiedzcie czy wasze telefony te偶 tak s艂abo odbieraj膮 czy mo偶e moja s艂uchawka jest uszkodzona?? poradzcie

10. S艂uchawki w moim samsungu dzia艂aj膮 znakomicie - tymbardziej te co maj膮 taki... jakby to nazwa膰... wyciszacz (te co by艂y w zestawie). By膰mo偶e masz ustawion膮 nisk膮 g艂o艣no艣膰, albo je艣li cz臋sto u偶ywasz s艂uchawek - rozwali艂o ci si臋 gniazdko

11. g艂o艣no艣膰 s艂uchawki jest na maxa, jak s艂ucham muzyki na zestawie s艂uchawkowym to rozmawia si臋 wy艣mienicie, ale jak od艂膮cze zestaw i rozmawiam przez sam aparat to s艂ycha膰 prawie szepty osoby dzwoni膮cej, bardzo irytuj膮ca sprawa

RSS dla tego tematu

Reply

You must log in to post.

Zaloguj sie na forum Android

Szukaj na forum Android

Szukaj