O temacie:

SMS/MMS - aplikacja

• Rozpoczety przez pan.zupa 1 year temu. W sumie 10 posts. Ostatnia odpowiedz jest od JerryMnemonic.

1. Witam,

Mam G1 od paru dni i nie wiem czy istnieje mozliwosc ustawienia aplikacji SMS/MMS aby inteligentnie grupowa艂a rozmowy w w膮tki? Przez inteligentnie rozumiem takie zachownie gdy nowy sms do osoby XYZ nie laduje w "dyskusji" z wczoraj z ta sama osoba - jest to bardzo wkurzajace zachowanie - tylko tworzy nowa "dyskusje".

Druga sprawa czy jest w Android schowek gdzie mozna skopiowac tekst ? Jest to bardzo przydatna funkcja ktorej czesto uzywalem w moim P990i, a tutaj jakos nie zauwazylem.

W ogole jak ktos moze polecic jakas fajniejsza aplikacje do SMS/MMS niz ta 'systemowa' to prosze pisac ;-)

2. Sprawdz ceny telefon贸w z Google Android

HTC Legend HTC Desire Motorola XT720 Motorola Milestone
    Posted 1 year ago

3. Ja u偶ywam SMS Popup, ale inteligentnie nie grupuje w膮tk贸w, jest to rzeczywi艣cie denerwuj膮ce, ja po prostu co jaki艣 czas usuwam w膮tek.
    O schowku nic nie wiem, kopiuj臋 teksty do AK Notepada.

4. Witam wszystkich.

W najbli偶szych dniach mam zamiar naby膰 G1 i mam pytanie.
    Sytuacja jest nast臋puj膮ca:
    Cz臋sto w pracy k艂ad臋 telefon w dost臋pnym dla wszystkich pracownik贸w miejscu.
    Czy jest mo偶liwo艣膰 takiego skonfigurowania wszystkich wiadomo艣ci przychodz膮cych (sms,mms,emai) aby po dostaniu takowej nie by艂a widoczna?
    Z tego co wiem to po nadej艣ciu wiadomo艣ci cz臋艣膰 tekstu wiadomo艣ci jest wy艣wietlana na g贸rnym pasku stanu. Czy jest mo偶liwo艣膰 usuni臋cia tego zjawiska?

I jeszcze jedna kwestia: Czy otrzymuj膮c wiadomo艣膰 i otwieraj膮c j膮, s膮 automatycznie wy艣wietlone poprzednie wiadomo艣ci od tej osoby i moje do niej?
    Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowied藕 i wyrozumia艂o艣膰.

5. JerryMnemonic, je艣li ekran b臋dzie wygaszony, to nic si臋 nie pojawi (tylko dioda b臋dzie mruga艂a).

6. Ok. Dzi臋ki wielkie za odpowied藕.

7. Jeszcze jedno: :)
    Czy jest mo偶liwo艣膰 ustawienia jakiego艣 has艂a, kodu na w艂膮czenie wygaszonego telefonu. Tzn, 偶eby nikt nie by艂 w stanie podejrze膰 tego co si臋 dzieje na telefonie?

Sorki 偶e tak m臋cz臋 ale potrzebuje tych informacji.

8. Jest cos takiego jak LOCK PATTERN - czyli koniecznosc wprowadzenia odpowiedniego szlaczka aby telefon wrocil ze stanu wygaszenia ekranu do aktywnosci

IMG: http://www.onlygizmos.com/images/libraryandroid-sec.jpg

9. Dodam jeszcze, ze jesli jakis pracownik, probowalby ci to odblokowac, to po bodajze 5 razach bedzie musial odczekac 30 sekund, jesli znowu sie pomyli to juz bedzie trzeba wpisac haslo i login twojego konta Google, wiec telefon jest w sumie bezpieczny, jesli wykorzystasz wszystkie kropki (jest ich 9) kombinacja bedzie na tyle skomplikowana ze nawet nie zapamietaja jak bede patrzec jak "wpisujesz kod", dodatkowo, na tym screenie jest pokazana sciezka ktora uzytkownik wyrysowal. Mozna to oczywiscie wylaczyc - jeszcze wieksze bezpieczenstwo.

10. Ekran wcale nie musi by膰 wygaszony, 偶eby nie by艂o wida膰 co i kto napisa艂. W ustawieniach sms'贸w mo偶na wy艂膮czy膰 notyfikacje i po problemie.

11. Wielkie dzi臋ki dla wszystkich za wyczerpuj膮c膮 odpowied藕.

RSS dla tego tematu

Reply

You must log in to post.